Nibe

Nibe - En hyggelige købstad og en gammel sildeby

Nibe er en charmerende købstad, der værger om sin historiske fortid som sildeby. Her kan du opleve smukke, gamle huse, brostensbelagte gader, hyggelige torve og en af Danmarks mest berømte musikfestivaler, Nibe Festivalen, hvis logo er hentet fra et kalkmaleri i byens middelalderkirke. Alt sammen kan du opleve i den gamle del af Nibe. Om du foretrækker en aktiv eller afslappende ferie, eller en ferie med masser af god musik eller fuldstændig stilhed har Nibe noget at byde på.
Nyd også den maritime stemning på havnen ved Limfjorden. 
Nibe er en lille hyggelig by med ca. 5.000 indbyggere, som ligger helt ud til Limfjorden 20 km vest for Aalborg. Byen er karakteriseret ved smalle gader og lave købstadshuse, men i udkanten af byen er også opstået moderne bykvarterer.

Nibe er kendt tilbage til 1300-tallet, men sin egentlige betydning fik den først i 1500-tallet, i takt med sildefiskeriets tiltagende betydning.

Selv om Nibe stadig er en smuk gammel by, findes der et rigt handelsliv, med stort set alle typer butikker, og flere spisesteder & cafeér.
Se Nibe Guiden for 2021/2022 med mange gode turistinformationer her 

Du kan finde oplysninger om aktiviteter og handelsmulighederne på www.nibe.dk

Vil du ud og udforske naturen i Himmerland, kan du se mere på naturguiden Himmerland 2021 her.

Nibe lystbådehavn

Nibe Kirke

Thorvald Odgaard

Thorvald Odgaard laver utrolig smuk kunst. Hans kunst står overalt i byen - gå ikke glip af det. Husk også at se hans engel i Nibe Kirke

Sebbersund Vikingeby

Vokslev Kalkgrav & Huul Mølle

Halkær Mølle

Guf & Kugler ( Havnens Ishus )

Lundbæk Landbrugsskole

Sebber Kirke

Nibe Brinken ved Skalskoven