Aalborg

Kom tæt på dyrene i Aalborg Zoo. Dyreparken ligger nær Aalborgs centrum og parken rummer mere end 1.500 dyr, fordelt på ca. 126 forskellige arter og ligger på et ca. 8 hektar stor grund. 
(tidligere Aalborg Søfarts - og Marinemuseum)
Oplevelsescenteret råder over et kæmpe areal på 15.000 m2. Her er der oplevelser for alle aldre, store som små.
Bowl'n'Fun er Danmarks største kæde af Bowling- og underholdningscentre. Der serveres store og lækre buffeter alle ugens dage, og i weekenden tilbyder de også en lækker og indbydende brunch. Udover bowling tilbydes der Laser Hero, Trampolinpark, Cube, Virtual reality, Minigolf og Happies Legeland,  fredag/lørdag er der feststemning med den super populære Bowlroom. Bowl'n'Fun tilbyder også koncepter indenfor bowling og spisning til f.eks børnefødselsdage, familiefødselsdage, møder, konferencer, julefrokoster eller andre festlige lejligheder.

Her kan du få timevis af sjove og vilde udfordringer. Tag familien og vennerne med og nyd nogle aktive timer sammen i nogle fantastiske naturomgivelser. Har du ikke lyst at klatre, men bare vil kigge på, er det gratis at blive på jorden og sidde på terassen med kig til Aalborg Zoo.
Det danske Totalforsvars historie samlet på et sted. Et sted, hvor hele familien kan få nogle lærerige og spændende oplevelser sammen. Her må de fleste ting gerne må berøres.
Leo's Legeland er et hit for hele familien! Et kæmpe legeland, for store og små. Leg, så længe du vil! Entrébilletten gælder hele dagen.
Et kulturhus som er indrettet i Aalborgs nedlagte kraftværk nede ved havnen.
Der er både aktiviteter i dagtimerne og om aftenen. Et hus fuld af kultur....
Utzon Center er et oplevelseshus for arkitektur og design. Altid med udstillinger og formidling af nutidige strømninger i arkitektur og design med forståelse for den ny teknologi. 
Aalborgtårnet er et vartegn for Aalborg, Tårnet er 55 meter høj og står på en bakke der er 50 meter højt. Så med sine 105 meter er den det højeste udsigtspunkt i hele Aalborg. 
På Lindholm Høje Museet kan du opleve to store udstillinger – én om vikingernes liv på Lindholm Høje og en anden om oldtiden i Limfjordslandet. Museet har desuden en velassorteret museumsbutik, der blandt andet sælger kopier af originale vikingesmykker fundet på Lindholm Høje samt uldvarer, bøger og mjød.
Er et moderne kunstmuseum – men også et oplevelseshus, hvor alle kan finde ny inspiration, og hvor store og små kan gå på opdagelse i kunst og kreativitet.
Midt i Lille Vildmose ligger Lille Vildmosecentret. Start jeres besøg her og bliv klædt godt på til at fortsætte oplevelsen ude i Lille Vildmose.
er fyldt med forskellige diskoteker, bodegaer og barer, alle med hver sin stil. Så er du til det eksotiske som tiki og hula hula, mexicansk- eller amerikanskinspirerede barer, decideret club-stemning eller rock- og metalbarer, så har Gaden dét, du leder efter!
Aalborghus Slot. - Et slot i bindingsværk. Aalborghus er et bindingsværksslot, der ligger i det grønne område ned mod Havnefronten i Aalborg Centrum
Et historisk museum i Nørresundby, ved gravpladsen Lindholm Høje. Museet beskriver gravpladsen og de mange grave fra jernalderen og vikingetiden, og indeholder arkæologiske fund fra området.
På få minutter kan du blive sejlet fra Aalborg til Egholm, hvor 2 vandreruter af forskellig længde fører dig rundt til forskellige lokaliteter på øen.
Budolfi Kirke er Aalborgs domkirke med en central placering i byen på Budolfi Kirkeplads mellem Algade og Gammeltorv.
På Aalborg Historiske Museum kan du opleve hele byens historie.
Aalborg Kloster - Helligaandsklosteret i Aalborg - er grundlagt som helligåndshus i 1431. Nu rummer klosteret historiske lokaler, klosterkirke og boliger.
Kildeparken er en af Aalborgs ældste parker og her er der aktiviteter året rundt. I parken er der flere klassiske værker af kendte billedhuggere samt springvand.
Vor Frue Kirke er tegnet af C.F. Hansen og udsmykket af Bertel Thorvaldsen med apostelstatuerne og den verdenskendte kristusfigur. 
Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, der ligger tre meter under en af byens travleste gågader, Algade. Det er indrettet i ruinerne af det gråbrødrekloster som blev grundlagt i 1250 og det fungerede frem til 1530 hvor det blev nedlagt.
Godthaab Hammerværk er et arbejdende industrimuseum i landsbyen Godthåb syd for Aalborg. Museet har til huse i ældre industribygninger, som blev ledige ved nedlæggelsen af Zincks Fabrikker i 1977. Mange maskiner fungere fortsat til frembringelse af have- og landbrugsredskaber drevet af vandkraft. 
Aalborgs havnefront har i løbet af de seneste år gennemgået en forvandling. Hvor det før var byens travle industrikvarter, kan du i dag opleve en oase i byens rum med arkitektur i verdensklasse, spændende gastronomi og hyggelig storbystemning - helt ned til vandet og i fantastiske omgivelser
Ved havnefronten, med udsigt over Limfjorden, finder du Musikkens Hus - det musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle,
Som det eneste sted i verden kan Aalborg Kongres & Kultur Center med stolthed præsentere en helt unik park med syngende træer. De Syngende Træerer er enten plantet af kunstnerne selv, eller efter tilladelse blevet plantet i kunstnernes navn. En stander ved hvert træ indeholder et lille medley af kunstnerens mest kendte musik
Hvert år i sommerferien åbner unge studerende fra ingeniør- og naturvidenskabsuddannelsen et sommereksperimentarium, hvor børn og unge kan eksperimentere med forskellige forsøg.
Se åbningstider her
FRI ENTRE.